Powered By Blogger

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Προτεινόμενη ταινία για όλη την οικογένεια!


 "Για έναν καλύτερο κόσμο"

 Ελάτε να τον ονειρευτούμε!!

«Το φιλμ αυτό διερευνά τα όρια που θέτουμε στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε την κοινωνία αλλά και τις προσωπικές μας ζωές. Θέτει το ερώτημα αν η δική μας "εξελιγμένη" κουλτούρα είναι το μοντέλο για έναν καλύτερο κόσμο ή αν η ίδια "αταξία" που υπάρχει στην ανομία ελλοχεύει κάτω από την επιφάνεια του πολιτισμού μας.Έχουμε πάθει ανοσία στο χάος ή μήπως άθελά μας έχουμε χάσει κάθε έννοια της τάξης στη ζωή μας; Δεν είναι μια πολιτική ταινία: έχει να κάνει με την ηθική, τις βασικές ανθρώπινες αξίες{...}".
 

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου Ώρα 5.30 μ.μ

Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 28ου και 57ου Συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου
Είσοδος ελεύθερη!

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ονειρα για έναν καλύτερο κόσμο



 «In a better world», Δανία, 2010

Το φιλμ αρχίζει από την ιδιαίτερη φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο εύπορα αγόρια που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, κάπου στην επαρχία της Δανίας. Το ένα αγόρι παρασύρει το άλλο σε επικίνδυνα μονοπάτια και με άξονα αυτή την παράξενη φιλία το φιλμ αγγίζει με σοβαρότητα μια σειρά από καυτά θέματα: τραυματισμένες οικογένειες, φιλευσπλαχνία, ρατσισμός, αγάπη, άφεση αμαρτιών, συμφιλίωση, ευρωπαίοι γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη φτωχή Αφρική, μια αυτοθυσία, γονείς που θέλουν αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν αυτά που πρέπει στα παιδιά τους.
  Εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί στους ρόλους των γονέων (Ούλριχ Τόμσεν, Μίκαελ Πέρσμπραντ, Τρίνε Ντίρχολμ) αλλά τα δυο παιδιά που βρίσκονατι στην καρδιά της ιστορίας, ο Γουίλιαμ Γιονκ Νίλσεν και ο Μάρκους Ριγκααρντ, κλέβουν, κυριολεκτικά την καρδιά σου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  ΒΗΜΑ - ΠΟΛΙΙΤΙΣΜΟΣ  23/03/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου