Powered By Blogger

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Πρώτες Βοήθειες.... από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτη και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χερσονήσου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 
 
Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα,  ο κύκλος σεμιναρίων που υλοποιείται από τις Σχολικές Συμβούλους 6ης, 7ης, 9ης Περιφέρειας  Ν. Ηρακλείου,  σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Χερσονήσου και το Εργαστήριο Επείγουσας Νοσηλευτικής του Τμήματος  Νοσηλευτικής ΤΕΙ Κρήτης.
Η επιμορφωτική δράση έχει εργαστηριακή μορφή,  τετράωρη διάρκεια (12.00- 16.00) και τίτλο: «Πρώτες βοήθειες – αντιμετώπιση παιδικών ατυχημάτων & παθολογικών καταστάσεων σε παιδιά». 
Διεξάγεται στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος 1ου και 2ου Λιμένος Χερσονήσου,  ως εξής:


  • Τετάρτη 21/10,    για εκπαιδευτικούς της Ε΄και Στ΄τάξης, 
  •  Τετάρτη 04/11,    για εκπαιδευτικούς της Γ΄και Δ΄τάξης
  • Τετάρτη 11/11,     για εκπαιδευτικούς της Α΄και Β΄τάξης. 

Φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών, προτεινόμενο για το σχολείο
    Η προαναφερόμενη επιμορφωτική δράση είναι προαιρετική. Διεξάγεται με την οικονομική στήριξη του Δήμου Χερσονήσου και της οικείας Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης (προμήθεια επιμορφωτικού υλικού κ.λπ), την ανιδιοτελή συμβολή των προσκεκλημένων επιστημόνων του ΤΕΙ Κρήτης και την οργανωτική συνδρομή των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων 1ου και 2ου Λιμένος Χερσονήσου. Απευθύνεται σε όλους τους  εκπαιδευτικούς (και ειδικοτήτων) που υπηρετούν σε σχολεία του Δήμου Χερσονήσου και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, μετά από σχετική πρόσκλησή μας.  
 Οι εντυπώσεις των επιμορφούμενων από το πρώτο σεμινάριο ήταν ιδιαίτερα θετικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία των εκπαιδευτών, καθηγητών εφαρμογής του ΤΕΙ ήταν εξαιρετική, αφού κατόρθωσαν με τον επαγγελματισμό, το πάθος και το παιδαγωγικό τους προφίλ, να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων,  παρέχοντας  ενημέρωση υψηλού επιπέδου, τόσο στο θεωρητικό όσο και στο εργαστηριακό μέρος του σεμιναρίου! 
Θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτές, στο Δήμο Χερσονήσου και ιδιαιτέρως στον εμπνευστή και βασικό διοργανωτή της δράσης, Δ/ντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένος Χερσονήσου, κ. Μανόλη Παπαδάκη.
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε κάθε  ουσιαστική προσπάθεια συμπόρευσης της εκπαίδευσης με την τοπική αυτοδιοίκηση για  την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου! 



ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ


Τεχνικές ΚΑΡΠΑ

Τεχνικές ΚΑΡΠΑ

Τεχνικές ΚΑΡΠΑ

Τεχνική περίδεσης τραύματος ......με χαμόγελα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου